Ενήλικες

 

MUAY THAI - KICK BOXING - ΠΥΓΜΑΧΙΑ - MMA

Το Muay Thai (αλλιώς Ταϊλανδέζικη πυγμαχία) είναι μαχητική πολεμική τέχνη και το εθνικό άθλημα της Ταϊλάνδης που είναι πλέον Ολυμπιακό. Ονομάζεται και τέχνη των 8 άκρων (χέρια, αγκώνες, γόνατα, πόδια) καθώς το Muay Thai αξιοποιεί το ίδιο όμορφα τα χέρια, τους αγκώνες, τα γόνατα και τα πόδια δίνοντας την αίσθηση της ροής στην κίνηση με χάρη και είναι με διαφορά η πιο αποτελεσματική τέχνη στην όρθια μάχη στον κόσμο.

Το Κικ μπόξινγκ είναι μαχητικό άθλημα που συνδυάζει πυγμαχία και λακτίσματα. Έλκει την καταγωγή του απ’ την ταυλανδέζικη πυγμαχία και είναι ευρύτατα διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο λόγω της πρακτικότητας του. Η προέλευση του είναι απ’ την Ιαπωνία και τη Βόρεια Αμερική, και περιλαμβάνει τις τεχνικές της πυγμαχίας και λακτίσματα απ το καράτε ντο και το Tαεκβοντό

Η πυγμαχία, κοινώς μποξ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αγωνίσματα και μαχητικές πολεμικές τέχνες, που στηρίζεται στην ικανότητα των αντιπάλων να αντικρούσουν μόνο με τις γροθιές τους ο ένας τον άλλο και να καταφέρουν, με εύστοχα και γερά κτυπήματα, να βγάλουν εκτός μάχης ο καθένας τον αντίπαλό του. Στο Battle Arena ακολουθούμε ένα πρότυπο που το πήραμε από τον μεγάλο μας δάσκαλο τον Μπάλιο, ο οποίος είναι ένας ζωντανός θρύλος των μαχητικών αθλημάτων και ειδικότερα της πυγμαχίας μιας κι από τα χέρια του έχουν βγει οι καλύτεροι αθλητές της Ελλάδας. Ένας από τους αθλητές του είναι και ο Μιχάλης Ζαμπίδης ο οποίος εκεί ξεκίνησε την ενασχόληση του με την πυγμαχία. Ο Μπάλιος σε συνεργασία με τον πρωταθλητή και μαθητή του Βοζικάκη Γιάννη έχει αναλάβει την επίβλεψη των αθλητών της Πυγμαχίας.

Οι μεικτές πολεμικές τέχνες ( M.M.A.) είναι ένα μαχητικό άθλημα πλήρους επαφής που επιτρέπει τη χρήση τόσο των χτυπημάτων όσο και των λαβών, είτε από όρθια θέση είτε από το έδαφος. Συμπεριλαμβάνει πολλά μαχητικά αθλήματα και πολεμικές τέχνες όπως την πυγμαχία, την πάλη, το Mάι τάι, βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου, το Κick Βoxing, το Tαεκβοντό, το Kαράτε, το Tζούντο, το Κung Fu και άλλα. Ακολουθούμε το σωστό πρότυπο του MMA, οι μαθητές μας κατέχουν ήδη τις βάσεις των mixed martial arts. Οι αρχάριοι ξεκινάνε από τον δρόμο που θα τους χαράξει το Battle Arena, θα μάθουν όλες τις πολεμικές τέχνες που διδάσκονται στη σχολή μας και εν συνεχεία θα περάσουν στο original MMA τμήμα ως προχωρημένοι πλέον μαθητές.