Kids Arena

MUAY THAI - KUNG FU - ΠΥΓΜΑΧΙΑ - ΚICK BOXING

KIDS ARENA

ΤΜΗΜΑΤΑ

Junior class (για παιδιά μέχρι 5 ετών)

Στο παιδικό τμήμα της σχολής Battle arena μπορούν να ενταχθούν παιδιά από 2,5- 5 ετών. Ο βασικός στόχος της δημιουργίας του Junior τμήματος είναι να βάλει στο παιδί από πολύ νωρίς τις βάσεις ώστε να εκπαιδεύσει το σώμα του, να δυναμώσει την ψυχή του και να διαμορφώσει ολοκληρωμένη προσωπικότητα μέσα από το άθλημα του Muay Thai. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού έχει δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο και πολύπλευρο πρόγραμμα ασκήσεων με πολλή αγάπη και σεβασμό προς την ευαίσθητη φύση της παιδικής ηλικίας από έμπειρο και καταξιωμένο στο είδος του δάσκαλο- προπονητή.

Kids ArenaAdvanced (για παιδιά από 5 ετών και άνω)

Σε αυτό το καινοτόμο και εξειδικευμένο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν παιδιά από 5 ετών και άνω. Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι το παιδί να αξιοποιήσει και να εξελίξει τις μεθόδους και τις τεχνικές που έχει διδαχθεί στο προηγούμενο πρόγραμμα ώστε να μπορεί να μεταβεί ομαλά στην ολοκληρωμένη πολύπλευρα διδασκαλία του Muay Thai πετυχαίνοντας πνευματική ωριμότητα και σωματική ενδυνάμωση παράλληλα.

ΠΟΙΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;

Μέσα από τα συγκεκριμένα προγράμματα το παιδί θα μάθει να έχει τον έλεγχο του σώματός του, να συντονίζει τις κινήσεις του και να είναι λειτουργικό στις νέες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει είτε στο πλαίσιο του σχολικού χώρου είτε στο πλαίσιο μίας νέας παρέας. Καθώς τα παραπάνω προγράμματα στοχεύουν στην αύξηση της αυτοπεποίθησης του παιδιού, στην κοινωνικοποίησή του και στην καλύτερη διαχείριση των δυσκολιών της καθημερινότητας του παιδιού. Το παιδί σύντομα θα φτιάξει μία πολύ καλή φυσική κατάσταση δυναμώνοντας το σώμα του, και αναπτύσσοντας ευλυγισία.

Συνεπώς τα παιδιά εώς 5 χρονών που θα μπούν στο πρόγραμμα θα πετύχουν όχι μόνο την άψογη εκμάθηση της μηχανικής του σώματός τους αλλά θα αναπτύξουν ψυχοκινητικές δεξιότητες και θα αποκτήσουν συγκέντρωση και πειθαρχία.

Ταυτόχρονα, επειδή το πρόγραμμα από το 5ο έτος της ηλικίας του παιδιού και μετά  προσανατολίζεται σε μία βαθύτερη κατανόηση της πολεμικής τέχνης του Muay Thai, ο νεαρός αθλητής έχει την δυνατότητα να εκπαιδευτεί σε καινοτόμες μεθόδους και ποικίλες τεχνικές με στόχο να εμβαθύνει σε στοιχεία από Kick Boxing, πυγμαχία, πάλη, στοιχεία που συνηγορούν στην ολοκληρωμένη διδασκαλία του Muay Thai. Έτσι το πρόγραμμα θα βοηθήσει το παιδί να μυηθεί στην καθαυτή πολεμική τέχνη και να αποκτήσει επιλογές για το μέλλον. Δηλαδή ο νεαρός εκπαιδευόμενος αθλητής έχει την ευκαιρία 1) να συνεχίσει την εκπαίδευσή του με σκοπό την απόκτηση ζωνών και την διαπίστευση γνώσης της πολεμικής τέχνης ή 2) να λάβει μέρος σε εγχώριου ή και διεθνείς αγώνες με στόχο την διάκριση και ως παρελκόμενο την απόκτηση μορίων που μπορεί να χρησιμοποιήσει για την είσοδό του στα Ελληνικά Ανώτατα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, καθώς το άθλημα του Muay Thai είναι πλέον αναγνωρισμένο από την Ελληνική Γραμματεία Αθλητισμού ως επίσημο Ολυμπιακό άθλημα.

ΠΟΙΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΟΥ MUAY THAI ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ;

Το Muay Thai έχει πολλές τεχνικές και απαιτεί από τον αθλούμενο δύναμη, αντοχή, ταχύτητα, φυσική κατάσταση, μυαλό, συγκέντρωση και πειθαρχία. Το παιδί μυείται σε όλες αυτές τις δεξιότητες με διαφορετικές μεθόδους κάθε φορά, ώστε να επιτευχθεί ένα άρτιο αποτέλεσμα. Και τελικά το παιδί να μυηθεί στη φιλοσοφία της Ταϊλανδέζικης Πυγμαχίας.

Οι μέθοδοι αυτοί περιλαμβάνουν:

Μπαλάκια: το παιδί μέσω της χρήσης ειδικής μπάλας μαθαίνει να χτυπάει με συγκεκριμένη τεχνική και καθορισμένο ρυθμό είτε με τα πόδια είτε με τα χέρια εξασκώντας την ακρίβεια των χτυπημάτων του σε κινούμενο στόχο ( που αντιπροσωπεύει τον αντίπαλό του στο «ρινγκ» ).

Σχοινάκι: βοηθάει το νεαρό αθλούμενο να ενδυναμώσει τους ώμους του, τους μυς και τους μηρούς του και να βελτιώσει την φυσική του κατάσταση. Παράλληλα τον βοηθάει να ρυθμίσει και να συντονίσει τα άνω και κάτω άκρα του.

Το “σχοινί του Ταρζάν”: μία μέθοδος αρκετά ελκυστική για τους μικρούς μας φίλους αφού το παιδί καταφέρνει με έναν αρκετά διασκεδαστικό τρόπο να δυναμώσει το σώμα και τα χέρια του ώστε να μπορεί να σκαρφαλώσει σε ένα μεγάλο κρεμασμένο από το ταβάνι σχοινί. Σύντομα το παιδί εκπαιδεύεται ώστε αυτή του την ικανότητα να την εφαρμόσει σε ένα επόμενο επίπεδο με δύο και τρία σχοινιά, μιμούμενος τον αγαπημένο ήρωα σε μικρούς και μεγάλους Ταρζάν.

– Μπέισμπολ: το παιδί σταδιακά μαθαίνει να πετάει με δύναμη και κατάλληλη τεχνική το μπαλάκι μακριά ενδυναμώνοντας έτσι τα χέρια του, ώστε σύντομα να είναι σε θέση να δώσει ένα δυνατό χτύπημα στον σάκο πυγμαχίας.

Παρκούρ: μία μέθοδος εξίσου απολαυστική για το νεαρό αθλητή, καθώς έχει την δυνατότητα να δει όλες τις ασκήσεις εδάφους της ενόργανης γυμναστικής, κρίκους και μονόζυγο προκειμένου να εκπαιδευτεί σε μία δομημένη και ασφαλής πίστα με εμπόδια. Έτσι άμεσα το παιδί θα είναι σε θέση να γνωρίζει όλο το ασκησιολόγιο του παρκούρ (όπως τούμπες εδάφους κι εναέριες τούμπες, ισορροπία, άλματα κτλ.) που συνδυάζεται απόλυτα με τις πολεμικές τέχνες για μια πλήρως εντυπωσιακή επίδειξη ικανοτήτων.

– Πόλεμος με σάκους: το παιδί εκπαιδεύεται σε διαφορετικές τεχνικές χτυπημάτων, καθώς το Muay Thai είναι γνωστό και ως η τέχνη των οχτώ άκρων, με χέρια, αγκώνες, γόνατα και πόδια. Τεχνικές που βοηθούν το παιδί να καλλιεργήσει την αντοχή του, να αποσυμφορίσει την ένταση της ημέρας και να μάθει να προστατεύει τον εαυτό του (αυτοάμυνα). Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία προσπαθούν να γνωρίσουν τον κόσμο και να θέσουν τα όριά τους αναπτύσσοντας ασυνείδητα επιθετικές συμπεριφορές. Με την σωστή πολεμική τέχνη λοιπόν και κάτω από την επίβλεψη του κατάλληλου δασκάλου, το παιδί μαθαίνει να εκτονώνει την επιθετική του συμπεριφορά μέσα από ένα άθλημα που έχει κανόνες και πειθαρχία.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ BATTLE ARENA;

Στο Battle Arena έχουμε σαν στόχο να καθοδηγήσουμε τα παιδιά μας από πολύ μικρή ηλικία, στην ευγενή άμυλα και στο κατάλληλο αθλητικό ιδεώδες με απώτερο σκοπό νους υγιής εν σώματι υγιεί. Αυτό το πετυχαίνουμε με την μίξη πολλών διαφορετικών αθλημάτων και ενστερνιζόμαστε πλήρως την θεωρία του αείμνηστου Μπρούς Λη: “γίνε άδειος, άμορφος, όπως το νερό. Το νερό προσαρμόζεται παντού, σε ένα μπουκάλι, σε μια τσαγιέρα. Γίνε νερό φίλε μου! Ο πραγματικός αθλητής πολεμικών τεχνών δεν εγκλωβίζεται σε κανένα στυλ, είναι ελεύθερος και δεν προσαρμόζεται πουθενά και δεν έχει ταμπέλες.” Είναι καθήκον μας να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας τις αρχές της δύναμης του μυαλού και όχι της βίας. Στη σχολή του Battle Arena το παιδί θα μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον φιλικό, παιδαγωγικό και όχι ανταγωνιστικό, περιτριγυρισμένο από εξειδικευμένους δασκάλους και καλούς συναθλητές μέσα σε ένα ασφαλή και οργανωμένο χώρο.

Μετά από πολλά χρόνια εμπειρίας και αναγνωρισμένοι από τη γενική Γραμματεία Αθλητισμού, οι πολεμικές τέχνες που διδάσκουμε στο Battle Arena και ο τρόπος που μεταδίδουμε την γνώση με τον κατάλληλο προπονητή, χτίζουν δυναμικούς χαρακτήρες και μαθαίνουν στα παιδιά την πειθαρχία, τον σεβασμό και την ομαδικότητα.

Δευτέρα

Τρίτη

Τετάρτη

Πέμπτη

Παρασκευή

Don't stop when you are tired.
Stop when you are done!

Η σχολή μας είναι η πρώτη σχολή μαχητικών αθλημάτων στην Αγία Παρασκευή και μετράει ήδη 10 χρόνια λειτουργίας με διακρίσεις, συμμετοχές σε διεθνείς, πανευρωπαϊκούς και εθνικούς αγώνες.